.
Festivalul Etnovember

Este un eveniment în stil etno-medieval ce are loc în luna noiembrie şi reuneşte, timp de trei zile toate etniile din oraş.
Festivalul Etnovember este un eveniment în stil etno-medieval ce are loc anual la Braşov, în a treia săptămână a lunii noiembrie, la Bastionul Ţesătorilor. Pentru 3 zile de sărbătoare festivalul reuneşte toate etniile din oraş (români, maghiari, evrei, ţigani, comunităţile germane şi greceşti, etc) sub egida prieteniei, respectului şi toleranţei.
Evenimentul este organizat de Mediateca Universităţii „Transilvania“ din Braşov, începând cu anul 1995.
Pe parcursul festivalului au loc evenimente artistice şi culturale multiple: pelerinaj cu torţe pe străzile oraşului, muzică şi dansuri tradiţionale ale minorităţilor din această parte a ţării, defilări ale personajelor medievale consacrate (cavaleri, domniţe, vrăjitoare) precum și expoziții de pictură, fotografie, design, mobilă.
Scopul festivalului este de a promova înţelegerea între oameni şi de a accepta diversitatea, de a stimula creativitatea, aspecte sărbătorite cu succes an de an prin readucerea spiritului medieval în cetate.