.
Parcuri şi zone de agrement


Deţinător al titlului de Capitala verde a României , Braşovul este oraşul cu cea mai mare suprafaţă de spaţiu verde pe cap de locuitor din ţară. Preocuparea pentru amenajarea și reamenajarea de parcuri şi gradini a fost constantă în ultimii ani, oraşul având astăzi parcuri foarte bine întreținute cu alei și spații generoase de joacă pentru copii, în toate cartierele oraşului.

Cel mai impresionant şi mai populat este Parcul Nicolae Titulescu, care domina centrul oraşului prin mărimea impresionantă, fiind oaza de linişte din mijlocul metropolei.
Împecabil întreţinut, cu alei şerpuitoare, specii valoroase şi diverse de copaci şi flori, acest parc este preferatul copiilor, dar şi a celor mari. La sfârşitul săptămânilor de vară devine decor pentru fotografiile de nuntă ale tuturor celor care îşi unesc destinele, oferind un spectacol impresionant pentru privitori, graţie vecinătăţii cu Casa Căsătoriilor.

Cele mai noi parcuri, reabilitate în anii 2011-2012 de Primăria Municipiului Brașov prin Fondul de Mediu prin Programul Național de Îmbunătățire a Calității Mediului prin realizarea de spații verzi în localități, care au câştigat rapid popularitate în rândul braşovenilor, sunt:

Parcul Noua (Parcul Lacul Noua) – unul din cele mai frumoase spații pentru recreere, amplasat într-un cadru natural generos, dominat de un lac cu bărci şi hidrobiciclete cu loc special amenajat pentru picnic – şi Parcul Tiberiu Brediceanu (Parcul de sub Tâmpa) unde se regăsește și apeductul Khristian Kertsch, uşor accesibil, potrivit pentru copii, vârstnici și iubitorii de animale şi de natură.

Parcul Sportivilor, cunoscut şi ca Parcul Tractorul, după numele cartierului în care este amplasat, are o mărime impresionantă şi este dedicat iubitor sportului. Patinoarul Olimpic Braşov este amplasat chiar în acest parc.

Parcul Copiilor Ina Schaeffler, amplasat pe Livada Poştei, în centrul Oraşului, este dedicat exclusiv celor mici, care găsesc aici jucării, leagăne, balansoare şi chiar un castel.

Parcul Premium Aerotec, situat în Centrul Civic, a fost reabilitat prin sponsorizare de către consorțiul Premium Aerotec, în anul 2014. Este primul parc din Municipiul Brașov care are loc de joacă cu tematică aerospațială unde au fost amplasate următoarele elemente: model de avion, turn de control și capsulă spațială.